Försäljning av begagnade legoklossar

OM OS

Vilka är vi


Våra två anställda, Alexander och Peter, är engagerade unga människor med autism och med Aspergers syndrom som älskar sitt arbete med LEGO-klossar. Det finns grovsortering, finsortering och färgsortering. I denna process kontrolleras kvaliteten, där tegel med slitna tak, solljus eller andra former av patina sorteras bort.


Blocken lagras i en databas och fysiskt i lagring. Vidare packas beställningar där äran ligger i att säkerställa rätt kvantitet.

Två till tre praktikanter tilldelas även vårt lager, som även stödjer sortering av tegel och figurer. Alla har en station, i form av ett lyft- och sänkbord och bra hyllutrymme.

Vårt danska företag

Grundaren av Brugteklodser.dk


Grundaren av Brugteklodser.dk är Kim, som har en marknadsföringsbakgrund från ett stort danskt företag under ett antal år. Han har en HD-examen i marknadsföringsledning samt multimediadesigner och har utvecklat denna spännande verksamhet med den primära aktiviteten att sälja LEGO-klossar i lös form.


Företaget etablerades 2008, och drevs på testplan fram till 2013. Sedan dess har företaget expanderat flera gånger, senast med ett lager på 180 m2 i Odense, varifrån företaget drivs.

Verksamheten med begagnade LEGO-klossar


Verksamheten "Brugteklodser.dk" är ett privat företag med tillhörande danskt registreringsnummer (33175523). Vi hanterar både privatpersoner och företag via denna danska webshop.


Vi erbjuder reservdelar (reservdelar), figurer och förpackningslösningar samt element relaterade till LEGO-klossar, såsom sorteringslådor (hobbylådor) och silikonbrickor. De senaste åren har lagret utökats med helt nya klossar/reservdelar för både privat och offentligt bruk (LEGO Education reservdelar).


Vi lyder dock under danska regler om begagnad moms, och kan därför inte göra momsspecifikationer på fakturor för företag.


2023 var vi på dansk TV med våra duktiga medarbetare, som du är välkommen att se här:

Unga människor med autism eller Aspergers syndrom passar perfekt in här (TV2 Nyheter, juni 2023)